Op Radio Minerva wordt vrijdag de slotshow van Zeg het met een plaatje uitgezonden. In het verzoekprogramma dat mensen in sociaal isolement een hart onder de riem wilde steken, nam de voorbije periode dagelijks een BV plaats achter de microfoon. Maar vrijdag zit Danny Van Tichelen alleen in de studio. Tijdens de laatste aflevering zijn het de BV’s zelf die telefonisch een plaatje zullen aanvragen.

Zeg het met een plaatje begon in maart 2020, tijdens de eerste lockdown, en vanaf januari van dit jaar werd er elke weekdag een bekende gastpresentator in de chalet van Radio Minerva uitgenodigd. In totaal passeerden er 72 de revue, onder meer Willy Sommers, Gert Verhulst, Margriet Hermans, Sven De Ridder, Frank Raes, Bart Peeters en Discobaar A Moeder kwamen op bezoek, die maar liefst 2.500 verzoekplaten aan elkaar praatten, goed voor 144 uur radio. De verzoekjes kwamen grotendeels van luisteraars uit het Antwerpse, maar ook uit de rest van Vlaanderen en zelfs Egypte, de Verenigde Staten en Australië.

Adriaan Van den Hoof in de studio met Frank Boekhoff. 

Adriaan Van den Hoof in de studio met Frank Boekhoff.  — ©  Jan Van der Perre

Voorzitter van Radio Minerva Frank Boekhoff heeft gemengde gevoelens bij het einde van het programma. “Enerzijds is het spijtig dat het gedaan is, maar aan de andere kant wordt het hier drukker omdat we ons terras opnieuw mogen openen en we voorlopig weinig tijd zullen hebben om het nog te organiseren. Het werd ook steeds moeilijker om nog co-presentatoren te strikken omdat artiesten stilaan weer boekingen krijgen.”

Frank Boekhoff, voorzitter van Radio Minerva, heeft gemengde gevoelens. 

Frank Boekhoff, voorzitter van Radio Minerva, heeft gemengde gevoelens.  — ©  Jan Van der Perre

Het ligt alleszins niet aan het enthousiasme van de BV’s: “We hebben zelden een nee gehoord en kregen achteraf geregeld de vraag of ze nog eens mochten terugkomen. Iedereen vindt het dus heel plezant en ook onze luisteraars appreciëren de formule. We hebben als het ware geen negatieve klanken gehoord. Er komt dus zeker een vervolg op Zeg het met een plaatje.”

Margriet in Kapellen

Voor sommige gastpresentatoren was het de eerste keer dat ze in een radiostudio zaten. “Je merkte toch wel dat het tijdens het eerste half uur van de uitzending af en toe een beetje aanpassen was. Maar eens ze er wat in kwamen liep het prima en heel wat jongere BV’s waren verrast dat ze zoveel van de muziek die wij spelen – onze doelgroep bestaat tenslotte uit senioren – kenden.”

Toen Gert Verhulst op bezoek kwam, zette hij zich neer op een bankje in de studio met een gedenkplaat voor Stafke Fabri. “Toen hij dat zag begon hij spontaan een volledig liedje van hem te zingen. Daar vond ik toch wel straf.” Blijkbaar kenden de twee elkaar uit de tijd dat Gert Verhulst op school zat en Stafke Fabri als conciërge in een sportzaal aan de overkant van de straat werkte. “Ook de uitzendingen met Marcel Vanthilt, Lynn Wesenbeek en sopraan Astrid Stockman vond ik heel speciaal.”

Soms liep het een beetje mis. “Zo heeft Discobaar A Moeder bijvoorbeeld onze kapstok vernield. En Margriet Hermans was verkeerd gereden en stond in de Kastanjedreef in Kapellen, waardoor ze drie kwartier te laat op Linkeroever arriveerde. Margriet en een gps gaan precies niet goed samen”, lacht Frank.

Tijdens de slotshow vrijdag zullen heel wat voormalige gastpresentatoren via de telefoon vertellen over hun ervaringen bij Radio Minerva en natuurlijk ook een plaatje aanvragen. Zo is alvast geweten dat beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer opteert voor The Girl from Ipanema van Stan Getz & Astrud Gilberto en stand-upcomedian Nigel Williams voor De lichtjes van de Schelde in de uitvoering van Hans De Booij en Wannes Van de Velde. Acteur Axel Daeseleire is nog niet helemaal zeker. “Maar het wordt zeker iets van Klaus Wunderlich!”

U kan de slotshow van Zeg het met een plaatje vrijdag 30 april van 10u tot 14u beluisteren op 98 FM of op www.radio-minerva.be


Bron GVA : Mischa Bludts